Всички ние сме част от вечния кръговрат на живота. Идваме на тази Земя с единствената цел да творим и да бъдем пълноценни частици от непрекъснато разширяващата се Вселена. С раждането ни се ражда и първата ни идея – да се наслаждаваме на живота, да опознаваме света и да създаваме почва за новите си стремежи. С течение на времето обаче забравяме за това и се оставяме на инерцията на ежедневието. Погълнати от сивите мисли, обръщаме гръб на най-важното – нашето щастие. Загубата му разпознаваме в нарушеното си здраве, дълбоката депресия, страха и духовната нищета. Едва тогава започваме да търсим и алтернативи за възвръщането на хармонията в живота ни.

Първото и най-често проявление на нашия дискомфорт се изразява в здравето ни. Стресът и изискванията на модерното общество водят след себе си заболявания, като нарушена обмяна на веществата, диабет, високо кръвно налягане или друга тежка болест, с които започваме да се чудим как да се справим. Първото най-добро решение е да подложим организма си на цялостно изчистване от токсините, а ума си – на пълно освобождаване от излишното.

В подобна ситуация попада известният с методите си за отслабване – Иван Гарабитов, който на 44-годишна възраст заболява от злокачествен възел на щитовидната жлеза, цироза на черния дроб и нарушена обмяна на веществата. След като лекарите му дават едва няколко месеца живот, той решава да започне самолечение, прилагайки небезизвестната си методика с палмовия сироп. Заедно с нея Гарабитов прилага и някои други терапии, като матрично-ритъмната терапия, лечение с апликатори, медитация и пранаяма. В резултат на това той променя изцяло начина си на мислене и съществуване, за да може днес да се похвали с вътрешен мир и хармония в живота си.

Вече близо 8 години Иван Гарабвитов променя стотици човешки съдби. Стремежът му е насочен към една единствена цел – да помага на онези, които не знаят как да се измъкнат от водовъртежа, но желаят отново да заживеят щастлив живот. Ето какво сподели Иван Гарабитов в интервю за sun-bg.com.

-  Как открихте лечебния сироп Мадал Бал?

- Този сироп съществува от 30 г. на световния пазар и е сироп на духовния учител Шри Чинмой, който го дава на един от неговите ученици в Швейцария. Този сироп няма аналог, не се произвежда друг такъв по този начин и с тези възможности. Преди 7-8 години наш ученик вкара тези сиропи в България и ми предложи да им намеря приложение. Така аз го взех и започнах първо да го изпробвам върху себе си. За много кратко време почувствах ефекта му. След като разбрах какъв е ефектът му, веднага му намерих приложение – оказа се, че той има изключителен ефект върху спортистите, както и изключителен изчистващ ефект върху болните, заредени с отрицателни енергии и много токсини. Тези токсини се намират в костите, в мозъка, в сърцето, в бъбреците, в черния дроб, навсякъде в организма и водят до аномалии, като нарушение на обмяната на веществата, нарушение на опорно-двигателния апарат, болки в гърба и кръста, нарушение на капилярните и кръвоносните съдове и т.н. Палмово-кленовият сироп Мадал Бал има свойството да изчиства тези вредни вещества както при болните хора, които са много заредени с отрицателни емоции, така и при спортистите, които са заредени със същите отрицателни емоции, в резултат обаче на стреса от неправилната подготовка и неправилното възстановяване. Болният човек например може да легне и да лежи дотогава, докогато тялото му се възстанови, докато при спортиста натоварването е всеки ден и с всеки изминал ден става по-зле докато не идва един момент, в който тръгва на състезание, но не успява да завоюва победата. Причината за това се крие в неправилното възстановяване, защото за един спортист възстановяването е много по-важно от натоварването.

Ефектът от палмово-кленовия сироп се забелязва първо в свалянето на килограми. Поначало всяко едно отслабване възстановява това, което е нарушено. Не може един човек, който тежи 150 кг, да функционира нормално. Свойството на този сироп и ефектът, който почувствах от експеримента, който направих върху себе си, е да ни кара да се чувстваме все по-добре с всеки изминал ден – по-леки, по-жизнени, по-хармонични, защото успяваме да балансираме духовното и физическото. Например наднорменото тегло е резултат от нарушена обмяна на веществата, болките във врата, гърба, кръста и гърдите са резултат от стрес и слаба имунна система. Когато човек е подложен на голям стрес, първото нещо, което се случва, е отпадане на имунната система, после идва нарушената обмяната на веществата, след нея идва и депресията, докато накрая се прояви в страх и агресия. Този дисбаланс на енергиите води до последен стадий на депресия, нервност, безпокойство, безсъние и агресия. Така ние се разболяваме и ставаме все по-недоволни. Не виждаме и не намираме спокойствието в това състояние, защото всяко едно нещо ни действа като дразнител. В резултат на това започваме да взимаме антидепресанти и други тежки лекарства, които допълнително увреждат организма и утежняват ситуацията. За да излезем от това състояние, е необходимо първо да направим промяната в нас. За да възвърнем вътрешния си мир и спокойствие, трябва първо трябва да изчистим организма си, който вече сме натровили с лекарства и токсини. С нашия сироп ние не правим отслабване, а правим изчистване. Изчиствайки вече организма, ние възвръщаме нормалното състояние на нашата духовна чакра и на физическото тяло.

- Как се прилага лечението с палмовия сироп?

- Има 4 варианта на лечение с палмово-кленовия сироп – с едно хранене, с две хранения, с три хранения и без хранене. Когато организмът е горе-долу добре и липсва прием на лекарства, тогава е за предпочитане 10-дневното лечение с Мадал Бал без хранене. По този начин се прави едно пълно изчистване на организма и много бързо се постига баланс. Много по-важно обаче е захранването след изчистването. Тъй като храносмилателната ни система е почивала дълго време, ние трябва да направим един постепенен преход за връщане към нормалното хранене. Това става като въвеждаме храните последователно, като първо започнем от плодовете и зеленчуковите сокове. След завършване на терапията можем да пием по 300 мл на гладно сутрин, обед и вечер от сиропа или да правим по един разтоварващ ден от седмицата само на сироп. В дървесния сироп има всичко необходимо за нашия организъм – желязо, манган, цинк, магнезий, натрий, калий, калций. Този сироп има свойството да ни възстановява за часове. Физическата активност по време на терапията също е от значение. Добре е да се правят физически упражнения, без да има голямо натоварване.

- Кога започва да се усеща ефектът от дървесния сироп?

- Ефектът от сиропа започва да се усеща още от първия ден. Ако има нещо, което не е наред в нашия организъм – нарушени клетки и обмяна на веществата, най -напред промяната започва оттам. В началото може да получим главоболие, тъй като токсините започват да излизат от организма, може да получим малко дискомфорт, защото натоварваме бъбреците, сърцето и черния дроб, може да има и гадене или лошо настроение, които обаче преминават след 3-4 ден. Тогава вече нещата поемат в друга посока – на пълно възстановяване.

Времето на прием на сиропа зависи от здравословното състояние на човек. Например, ако той взема лекарства, не е хубаво да се спират лекарствата. Продължава се техният прием, но постепенно се намаляват, докато накрая не се спрат съвсем. Задължителна е и консултацията с лекуващия лекар. Така например с приема на сиропа се нормализира кръвното налягане, което води и до намаляване дозите на съответните лекарства и така докато накрая човек се почувства напълно добре, за да спре лекарствата напълно.

- Може ли човек сам да приложи лечение с Мадал Бал без консултация с Вас и да постигне нужната промяна?

- Има хора, които идват при нас само, за да си купят сиропа. Към него ние даваме една книжка с подробна информация как да го приемат и как да се захранят след това, но с палмовия сироп се постига успех само до едно ниво. В комбиниция с матрично-ритъмната терапия, апликаторите, дихателните упражнения и медитацията ние вече постигаме други резултати и гоним други измерения. Комплексната терапия е от изключително значение.

- Разкажете повече за комплексната методика на лечение?

- Освен палмово-кленовия сироп, ние използваме и матрично-ритъмна терапия, лечение с апликатори, пранаяма и физически упражнения. Този комплексен подход дава резултати и за отслабването, и за спорта и възстановява от редица хронични заболявания. Всичко това се повлиява добре, когато комплексно се приложат нещата. Самото възстановяване обхваща изчистване на организма с дървесния сироп, прилагане на матрично-ритъмната терапия, която обхваща определени дихателни упражнения, с които още по-бързо става възстановяването, след това идват апликаторите, които правят масаж на всички вътрешни органи в организма – от пръстите на краката до мозъка, както и физическите упражнения, с които се завършва пълното възстановяване и постигане на дълголетие. С тази методика, ако изпълняваме всекидневно дадените указания, можем да удължим живота си от 7 до 33 г. Първото и най-важно нещо обаче е човек да се справи с депресията, страха и агресията, което става чрез матрично-ритъмната терапия и медитацията. Правилното дишане също е от изключително значение за удължаването на живота, както и правилното мислене, правилното пиене на вода и правилното хранене.

Правилното дишане е основното нещо. Пранаямата е единствената Космическа или Жизнена енергия, която помага да вкарваме кислород в клетките си и да ги възстановяваме. Нашият организъм е съставен от клетки и тъкани, които живеят с кислород и вода, а когато неправилно дишаме и неправилно пием вода, вкарваме първия стрес за организма ни. Вода трябва да пием колкото ни се пие, без да се насилваме. Естествено спортистите е необходимо да пият повече вода, тъй като те изразходват много енергия по време на тренировка. За тях е препоръчително да пият поне 2 литра вода дневно, за да възстановят клетките. Много важно е и правилното мислене. Ако искаме да се радваме на добро здраве, е нужно да променим мисленето си в позитивна насока. Да изкореним негативното и да помислим как да бъдем по-добри, как да бъдем по-щастливи, какво да направим повече за нашето физическо тяло, а сутрин като излизаме от дома си да благодарим, че сме по-добре от вчера. Не излезем ли с вътрешната усмивка от вкъщи, ще се върнем 10 пъти по-намръщени у дома. Не можем да балансираме енргиите, ако не мислим позитивно. Важно е и храненето, трябва да се стремим да се храним с чиста и жива храна.

- Как правите диагностика?

- По точките на стъпалата на краката, където са разположени всички органи на тялото, констатирам какво е нарушено в организма. Ако няма болка в момента по някои от точките, ще дойде време, в което ще има. Тези тибетски апликатори, които използвам за целта, посочват конкретно къде се намират нарушенията в здравето. С апликатора се правят 4 процедури – на предната част на стъпалото, на задната част на стъпалото и на целия крак, накрая стъпваме и с двата крака на апликаторите. Няма точка, която да не се уцели, има ли болка гледаме точката на болка на кой орган съотвества и по този начин определяме кой орган не е в ред и после пак стъпваме на апликатора, докато болката не изчезне напълно.

- След установяване точката на болка, каква терапия провеждате?

- Тогава започваме комплексната терапия, включваща матрично-ритъмната терапия, палмово-кленовия сироп, упражненията и апликаторите. След прилагане на тази методика почти веднага се усеща подобрението в обмяната на веществата и в опорно-двигателния апарат. Като изчистим и организма от токсини, не остава и следа от болестта. Матрично-ритъмната терапия и медитацията са доказани средства за преодоляване на болките. Прилагани от спортистите, те могат да постигнат два пъти по-добри резултати от обикновеното. А успокоим ли ума, ние успокояваме и духа много по-лесно. Умът е този, който за секунди създава стотици проблеми и ражда стотици идеи, които могат да ни попречат.

Аз съм един от малкото хора в Европа и света, който свири на раковина. Раковината е единственият божествен инструмент, който възпроизвежда звука ОМ. Пише го и в Корана, пише го и в Библията какво означава раковината. Това е единственият инструмент, който възпроизвежда стотици, хиляди, милиони вибрации и мога да накарам всеки един човек, седнал за първи път в залата, да се почувства успокоен, релаксиран и балансиран. Другото, което е, че когато нямаме тези баланси от медитацията, ставаме вътрешно потиснати и ненапразно е казано, че единствено медитацията премахва стреса, страха, депресията и агресията. 30 минути медитация на ден се равняват на 15 дни почивка на най-красивите места в света. Ако един спортист прави медитация всеки ден, то той ще бъде един от най-добрите в света.

Преди години по време на Германската Демократична Република германците имаха свои спортни зали на Белмекен и не пускаха никой да влиза в тяхните зали по време на възстановяване. Те бяха вкарали автогенен тренинг, който представлява част от медитацията. Когато бях на специализация в Германия и говорих за медитацията, те ме попитаха откъде знам за нея, тъй като медитацията и релаксацията представляват автогенната тренировка. Именно с практикуването на медитация Андрей Стефанов пробяга 1054 км за 10 дни. Той започна да бяга на 23 г., нямаше стил на бягане, но въпреки това стана световен шампион. След 3-месечна терапия той избяга 600 км за 10 дни, завърши маратона с 63 пулс, кръвно налягане 129 на 90, а след 4.5 месеца постигна победа на един от големите ултрамаратони на 800 км в Ню Йорк. Той избяга 1054 км за 10 дни и стана втори в света. Няма друг такъв спортист, който да е успял да постигне тези резултати и да балансира духовното с физическото.

- Какво предстои?

- В момента правим нов експеримент за пълно изчистване на организма, възстановяване на клетъчно ниво в комбинация със сиропа и останалите методи на лечение. Вече прилагам този метод върху себе си и съм стигнал до 15-и ден, като се храня само веднъж дневно, а понякога и по-малко. Чувствам се изпълнен с енергия и желание за живот.

Наред с това искаме да направим и медитация за България за премахване на стреса, страха, агресията и депресията, както и една молитва, която върши същата работа. Ще говорим с пловдивския митрополит Николай да направим една медитация на Пловдив и окръга за България и за света за мир, любов и щастие на Земята.

Изтегли публикацията в ePub формат: